Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo
    • 400
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda tmavá
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 200
      g čokoláda 70 %
    • kakao
    • 80
      ml whisky
    • 35
      g kukuřičný škrob
    • 60
      g hnědý cukr
    • 350
      g sušenky
    • 75
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit.
  • Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte. 
  • Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort. 
  • Podávejte posypané kakaem.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: