Ďábelské menu

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      stroužek česnek velké
    • pepř mletý černý
    • 5
      ks špagety
    • bazalka čerstvá
    • 1,5
      hrnek bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1,5
      kg krevety čerstvé, oloupané a středně velké
    • 1
      ks rajče velké
    • panenský olivový olej extra virgin

Postup přípravy receptu

  • Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme jeden rozdrcený česnek a krevety. Necháme lehce osmažit. Zalijeme vínem, necháme vypařit alkohol (poznáte po čichu), přidáme nakrájená rajčata, jarní cibulku a bazalku. Slijeme pastu, osolíme, opepříme a lehce postrouháme citronovou kůrou. Pastu přidáme ke krevetám a promícháme. Na talíři ještě posypeme bazalkou a zakapeme citronovou šťávou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: