Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Nálev na zalití
    • 150
      g sůl
    • 1,5
      l voda

Postup přípravy receptu

  • Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3–4 dny zalijeme připraveným nálevem, aby bylo potopené. Nálev připravíme z 1,5 liru vody, kterou vaříme 20 minut, přefiltrujeme a přidáme sůl. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15–20 dní. Pak vyndáme, převážeme provázkem, zavěsíme do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6–10 hodin.
Zařazení: Uzené Vepřové

Podobné recepty

Použité suroviny: Sůl Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: