Dort perníková kniha

2.92

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      lžička voda
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce zavařenina
  • Na polevu
    • 1
      balíček čokoláda na vaření
    • 1
      balíček tyčinky ledové kaštany
    • pikantní marmeláda
    • ceres soft nebo máslo
  • Krém
    • krém klasický

Postup přípravy receptu

  • Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (vymažeme a vysypeme i papír na pečení). Poté rozkrojíme korpus na výšku i šířku na 4 kusy, (pokapeme rumem), pomažeme krémem a složíme jako obdélníkový dort (knihu) nebo pouze do původního tvaru jako řezy (to je pak lepší dělat těsto z 1 a 1/2 dávky). Dort zatížíme a necháme srovnat (řezy není třeba).
  • Zařízneme okraje a celý korpus polijeme čokoládovou polevou. Vrch dortu – neměla by ho tvořit řezná plocha – pod polevou lze slabounce namazat zavařeninou, aby se nevpíjela. Vršek můžeme ozdobit krémem, pro malé děti barevnými lentilkami, které nalepíme do ještě neztuhlé polevy, případně barevnými narozeninovými svíčkami.
  • Toto je starý recept mé babičky. Dort je v podstatě velmi jednoduchý, těsto nenáročné finančně i na přípravu.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: