Dušená hovězí kližka

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • brambory
    • sůl
    • mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • sádlo
    • hladká mouka
    • majoránka
    • 3
      dl bílé víno
    • 100
      g anglická slanina
    • bobkový list
    • nové koření
    • kmín
    • zeleninový vývar
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • 0,7
      kg hovězí kližka

Postup přípravy receptu

  • Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a nadrobno nakrájené slanině.Jakmile je maso osmahlé dáme jej bokem, výpek zalijeme bílím vínem přidáme kmín,nové koření,pár kuliček celého pepře,majoránku a bujón rozpuštěný v teplé vodě. Necháme to celé zpěnit aby se vypařil alkohol,poté přidáme 4 větší stroužky česneku a maso. To vše na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny za občasného míchání a podlévání vodou případně vývarem. Až je maso měkké, přidáme na větší kusy pokrájenou mrkev a brambory (lepší jsou mladé i se šlupkou),vše necháme povařit do změknutí a zredukování šťávy na hustší omáčku.
  • Podáváme samostatně nebo čerstvým chlebem.Můžeme ozdobit natí petržele či libečku.
  • Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: