Golombki

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 0,5
      lžíce sádlo na vymazání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      l hovězí vývar
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 500
      g vepřová plec
    • pepř celý
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 150
      g uzený bůček
    • 1
      plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme téměř doměkka hrnek rýže v hrnku a půl vody s 1 lžičkou soli a 2 hřebíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a uzený bůček na kostičky.
  • Cibuli osmažíme na rozpuštěném nakrájeném uzeném bůčku a necháme ji zchladnout. Umeleme si maso, ochutíme ho solí a pepřem. Mleté maso vmícháme rýži a cibulí. Hlávku zelí rozebereme na listy a opatrně je naplníme směsí.
  • Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem a na dno dáme volné zelné listy. Na ně ukládáme svinuté golombki, zakryjeme je opět volnými listy, zalijeme hovězím vývarem a dáme péct do trouby.
  • Golombki pečeme v předehřáté troubě. Mezitím smetanu rozmícháme s rajčatovým protlakem a moukou. Skoro upečené golombki zalijeme smetanovou omáčkou a ještě 20 minut pečeme.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: