Gratinovaná kuřecí prsa

3.07

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g sýr niva
    • žampiony
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • omáčka bílá + 3 lžíce mouky
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl. Jako příloha se hodí například Dauphinské brambory nebo obyčejné vařené brambory posypané drobně nakrájenou pažitkou.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsa nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem opečeme. Pokud budeme přidávat žampiony, opečeme je na oleji po kuřeti.
  • Opečené kousky kuřete narovnáme do zapékacích misek a posypeme žampiony. V mixéru jemně umixujeme nivu se šlehačkou a vmícháme je do hotové, ještě teplé bílé omáčky. Vzniklou hmotou pokryjeme kuře v zapékací misce a zapékáme, až se povrch začne barvit do hněda.
  • Kdo má rád více sýrové pokrmy, může před dokončením ještě misku posypat strouhanýme Ementálem a nechat jej rozpustit.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: