„Hned" jablečný (hruškový) koláč

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Koláčová forma 26 cm
    • máslo
    • 3
      ks vejce
    • hnědý rum
    • 50
      g polohrubá mouka
    • citron dle chuti
    • skořice - mletá
    • 5
      ks jablka
    • 8
      lžíce piškoty nebo čerstvá strouhanka
    • 90
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškotů (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem. Nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
  • Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170 °C) pečeme asi 30 minut.
  • Koláč je určený k rychlé konzumaci.
  • Stačí když bude vlažný a můžeme podávat.
  • Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: