Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

2.5

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Dále:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti
    • 500
      g jahody čerstvé, 400 + 100 =
    • 3
      ks vejce
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 140
      g cukr krupice
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 100
      ml teplá voda
    • 80
      ml olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • tuk cca 34 X 23 cm

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.
  • Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
  • Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.
  • Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: