Jarní velikonoční nádivka

2

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka
    • 500
      g vepřové maso plece
    • 1
      ks veka chlebíčková
    • 250
      g uzené maso nejlépe uzený bůček
    • kopřiva nasekaná nebo další nasekané jarní bylinky

Postup přípravy receptu

  • Veku rozkrájíme na kostičky.
  • Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
  • Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
  • Bylinky nasekáme.
  • Kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
  • Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.
  • Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme je do směsi.
  • Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme.
  • Povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  • Podáváme teplé i studené s jarním salátem.
  • Vývar z masa použijeme na polévku.
Zařazení: Maso Chuťovky Uzené Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: