Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem

2

hodnoceno: 2
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo přepuštěné
    • sůl
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • citronová šťáva
    • 3
      lžíce švestková povidla
    • 40
      g mandle - loupané nakrájené na nudličky
    • 4
      ks kapří filety
  • Bramborový salát
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 5
      lžíce ocet
    • 150
      g slanina
    • 1
      lžíce bylinky tymián
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks červená cibule najemno nakrájená
    • 125
      ml horká voda
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce
    • cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

  • Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných s povidly a mandlemi. Smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě přepuštěného másla.
  • Bramborový salát připravíme následujícím způsobem: Na tuku vyškvaříme slaninu a tuk procedíme do mísy. Přidáme cibuli, 125 ml horké vody, ocet, sůl, pepř a trochu cukru. Promícháme a přidáme k oloupaným bramborám nakrájeným na plátky. Vložíme do vyhřáté trouby, občas promícháme. Nakonec vmícháme bylinky, posypeme vyškvařenou slaninou a podáváme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: