„Karamelka“ – bábovka

2.91

hodnoceno: 23
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce kakao nemusí být
    • 150
      g karamely mléčné, kávové, dle chuti
    • 50
      g mleté ořechy nebo kokos
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí – nesmí se na ni těsto lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
  • Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: