Kibbeh

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • slunečnicový olej na smažení
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      ks lilek středně velké
    • 0,5
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 250
      g bulgur
    • 0,5
      lžička nové koření mleté
    • 1
      ks chilli papričky červená

Postup přípravy receptu

  • Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně překrojíme napůl, jádra a okolí stopky odstraníme.
  • Bulgur scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a spolu s kořením přidáme do směsi. Osolíme a rukama dobře vyhněteme. Vytvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
  • Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni osmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Podáváme posypané petrželkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: