Klobásy od Martiny

2.86

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • česnek hlavička
    • mletý kmín
    • 1
      kg mleté maso - hovězí lze použít i koupené mleté
    • 5
      kg vepřová plec
    • 5
      kg vepřový bůček
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek a necháme do druhého dne. Udírnu si předtopíme na 120 stupňů. Klobásy navěsíme a asi hodinu udíme při 80–90 stupních, aby byly klobásy šťavnaté a zatažené. Dalších 5–6 hodin udíme při 60–70 stupních.
Zařazení: Maso Mleté Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: