Králík načerno

3.22

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      dl červené víno
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 5
      dl vývar
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      ks králík
    • 1
      špetka pomerančová kůra
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 3
      lžíce perník
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

  • Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme troškou vody, přiklopíme a dusíme za občasného podlévání doměkka. Do kastrolu vlijeme víno, vmícháme povidla a svaříme na polovinu. Přidáme vývar, citronovou a pomerančovou kůru a povaříme.
  • V pánvičce rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Měkkého králíka vyjmeme z pekáče, výpek zalijeme troškou vody, seškrábneme výpek ze stran pekáče, přimícháme jíšku a vše nalijeme do kastrolu s ochuceným vínem. Vmícháme nastrouhaný perník a povaříme cca 15 minut. Hotovou omáčku propasírujeme a dochutíme solí, cukrem a octem. Králíka naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
  • Příloha: například krupicové nočky s ořechy a povařenou růžičkovou kapustou.
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: