Křehký jablkový koláč

2.7

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 10
      lžíce cukr krupice
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks máslo
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 8
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

  • Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozděláme ho na poloviny. První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek. Náplň překryjeme druhou polovinou těsta. Upečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby jablka byla propečená a těsto mělo zlatavou barvu.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: