Krémová žampionová polévka

1.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 1,5
      l voda
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • petržel
    • 2
      kostka masox houbový
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 250
      g žampiony
    • 0,5
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujónu a vaříme cca 15 minut. Na závěr zahustíme zápražkou z mouky a smetany a provaříme, aby se ztratila moučná chuť. Na talíři sypeme zelenou petrželkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: