Kuře Garam masala

3.24

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce petrželová nať
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      dl voda
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • citronová šťáva
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky
    • 4
      lžička koření - garam masala zarovnané

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam masaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
  • Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
  • Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
  • Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
  • Garam masala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: