Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku

2.46

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • olivový olej
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 3
      dl mléko
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 180
      g sýr niva
    • 330
      g chřest nakládaný
    • zeleninová směs Mexiko

Postup přípravy receptu

  • Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka –⁠ na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
  • Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: