Květákový salát s cizrnou a brusinkami

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      hrst petrželová nať čerstvá, nasekaná
    • 20
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks květák rozebraný na malé růžičky
    • 1
      lžička kmín
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička med
    • 1
      hrst cizrna jak kdo chce
    • 1
      hrst koriandr nasekaný
    • 1
      ks červená cibule menší
    • 3
      lžíce sušené brusinky
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
  • V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
  • Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.
Zařazení: Salát

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: