Linecký koláč s jablky a drobenkou

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Jablečná směs
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g vanilkový pudink v prášku
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 3
      balení skořicový cukr
    • 8
      ks jablka
    • 100
      g cukr krupice
  • Drobenka
    • 30
      g máslo
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 1
      lžička med
    • 50
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma). Těsto poklademe horkou jablečnou směsí a posypeme drobenkou. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
  • Jablečná směs: Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme krupicový a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme, až směs zhoustne.
  • Drobenka: Mouku, cukr, skořicový cukr, změklé máslo a med promneme v prstech, až vznikne jemná sypká drobenka.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: