
2.8
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme… více o Maďarský paprikový salát
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký… více o Ruský okurkový salát
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na… více o Bramborový salát s majonézou
Vyzkoušejte dokonalou porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná… Celý článek
Oblíbený dezert, pojmenovaný po ruské baletce Anně Pavlovové je nádherný ve velké i mini verzi… Celý článek
Uvařit levně je výzva. A uvařit za cenu do 50 Kč alespoň pro 3–4 strávníky je výzva ještě… Celý článek
Gulášek „se šesti“ je naše oblíbená klasika. Ale věděli jste, že původně nejde o české jídlo a… Celý článek
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru.… více o Bramborové vdolky
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do… více o Makovec se lněným semínkem
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky,… více o Babiččiny papriky v rajské
Do vody (menší hrnec) vložím páteř z kuřete, přidám sůl, pepř a nové koření, česnek, celer, cibuli (vše v celku) a… více o Kuřecí vývar
Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na… více o Hrníčkový koláč
Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme… více o Barevný pudinkový dort
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Linecké těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto… více o Báječný sněhovo-tvarohový krémeš s ovocem
Všechny ingredience se smíchají dohromady na tužší těsto. Po kouscích vyválíme a vykrájíme formičkami. Pečeme pomalu na… více o Linecké cukroví II.
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka