Michalčin medovník

2.36

hodnoceno: 14
Příprava: 120 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 800
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1,5
      ks hera nebo jiné máslo na pečení
    • 3
      kelímek smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce med
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      plechovka kondenzované mléko (Karanel)
    • 2
      plechovka salko
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 80
      g mleté vlašské ořechy
    • 500
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Rozpustíme heru.
  • Smícháme mouku, cukr, solamyl, kakao, vejce, 1 smetanu, med a dolijeme rozehřátou heru. Vyšleháme na hladké těsto.
  • Otevřeme si 2 salka a dáme do mističky a přidáváme smetanu podle hustoty.
  • Postup opakujeme u karamelového salka.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů .
  • Na pečicí papír si obkreslíme dortovou formu a naneseme tenkou vrstvu těsta o 1 cm větší, než je nakreslený kruh.
  • Pečeme každou placku cca 3–5 minut.
  • Po vyndaní přiložíme na placku formu od dortu a odřežeme zbytky.
  • Opatrně sundáme těsto z pečicího papíru. Stejně pečeme další vrstvy medovníku.
  • Každou placku po upečení natřeme salkem – střídáme s karamelovým. Placky skládáme na sebe.
  • Zbytky nevyhazujeme, dáme do misky a rozdrtíme.
  • Nakonec namažeme celý medovník zbytkem salka.
  • Smícháme vlašské ořechy a rozdrcené zbytky placek a posypeme tím medovník.
  • Necháme odležet 2–3 dny v ledničce.
  • Po vytažení z ledničky necháme 10 minut stát na stole a pak podáváme.
Zařazení: Zákusky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: