Obrácený koláč

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • rozinky
    • skořice
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • citronová šťáva
    • 0,5
      kg jablka
    • 60
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
  • Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
  • Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: