Pařížský mouřenín

3.31

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 70
      g škrobová moučka
    • kakao na posypání
    • 200
      g cukr drobného
  • Krém
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      g ořechy nastrouhané
    • 2
      balíček pařížský krém v prášku

Postup přípravy receptu

  • Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
  • Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
  • Krém: Připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: