Pečené koleno

3.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      kg vepřové koleno
    • 4
      l převařená voda
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena, která pak vložíme do směsi s kořením. Takto nachystaná kolena necháme v chladu za občasného otáčení odležet zhruba jeden až dva dny.
  • Poté kolena i s vodou, v níž se marinovala, dáme do většího hrnce a případně dolijeme studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přisypeme zbývající koření a zvolna vaříme asi tak hodinu. Pak je vyjmeme, vložíme na pečicí plech a podlijeme vývarem. Přidáme 6 celých cibulí a pár stroužků česneku na vůni. Kolena hodně posolíme a dáme péct zhruba na hodinu do trouby. Po upečení vytáhneme z trouby a můžeme servírovat. Na talíři koleno zlehka posypeme čerstvě strouhaným křenem. Podáváme s hořčicí a chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: