Pikantní nakládaný hermelín

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • slunečnicový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • nové koření
    • grilovací koření
    • 4
      ks hermelín
    • červené feferonky

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10–⁠15 minut. Pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by, olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
  • Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr –⁠ mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale není to ono –⁠ zato je naložený za den).
  • Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny –⁠ tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme ji (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Zařazení: Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: