Pončiky – Ukrajinské pirohy

2.25

hodnoceno: 8
Příprava: 80 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g brambory
    • sůl
    • 1
      kg hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 0,5
      balíček droždí
    • paprika - sladká
    • kopr
    • knorr aromat
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibulka
  • Na smažení
    • 0,5
      l olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím uvaříme omyté a očištěné brambory a vlijeme do nich osmaženou cibulku, do které dáme trochu sladké papriky a uštoucháme do hrubší kaše. Pokud máme čerstvý kopr, můžeme ho do kaše přidat a dáme vychladnout.
  • Uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a trochu Knorr Aromatu a sůl. Mezitím nám vykynulo těsto, ze kterého trháme kousky a na hladké mouce vyválíme asi 0,5 cm plát. Vykrajujeme větší kolečka, která plníme směsí. Polovinu těsta směsí z vajec a druhou s kaší. Doprostřed kolečka nandáme kaši nebo vejce, přehneme napůl, okraje slepíme a v ruce proválíme do tvaru šišky.
  • Vsykládáme na tác posypaný moukou a necháme ještě kynout. V hrnci si rozpálíme olej a vhazujeme pončiky, vždy chvilku počkáme až narostou a pak je rychle otočíme. Do zlatova osmažené pončiky vyndaváme do mísy a ještě teplé jíme. Naplnit je lze čímkoliv, kdo co má rád.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: