
3.4
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs… více o Hrách zapékaný se zelím
Pórek povaříme asi 5 min. v osolené vodě, necháme dobře odkapat. Každý kousek obalíme v plátku šunky a skládáme těsně k… více o Zapékaný pórek
Hlívu dobře opereme, rozdělíme na díly, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a osmažíme na sádle/oleji. více o PRIMA řízky z hlívy
Dětské oslavy jsou čím dál oblíbenější a sladké pohoštění na nich zkrátka nesmí chybět.… Celý článek
V čem je odlišné jídlo hodné MasterChefa? Vybrali jsme několik na pohled obyčejných pokrmů,… Celý článek
Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte stále pár stejných jídel bez obměny? Vyzkoušejte… Celý článek
Koprovka, svíčková, nebo rajská? Tradiční omáčky jsou neodmyslitelná součást české kuchyně.… Celý článek
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10… více o Kapr na cerno
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a necháme odležet v podmáslí, nejlépe přes noc. Slané krekry (1… více o Křupavé kuřecí nudličky podle Nigelly
Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a… více o Tvarohová pomazánka
Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso,… více o Kontrabáš
Cibulu pokrajame nadrobno a osmazime na masle Pridame nadrobno nasekany spenat alebo spenatovy pretlak a miesat 2-3… více o Špenátová polévka
Ingredience všechny promíchat, prohníst. Plochu na hnětení posypat hladkou moukou vytvořit bochník na připraveny… více o Chléb pšenično-žitný
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou… více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme… více o Andělské zvony
1. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme je. Šalotku nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky… více o Salát z kysaného zelí
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl… více o Levný houskový knedlík