Pytlácká topinka

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks tavený sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      dl červené víno
    • 4
      plátek chleba
    • 100
      g sýr eidam nebo niva
    • 1
      špetka mletá paprika
    • olej
    • 2
      sklenice sterilované zelí bílé a červené
    • 100
      g vepřová játra
    • 300
      g mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem – případně přidáme ještě jemně posekanou cibulku. Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme doměkka. Na oleji osmahneme dozlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5–2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko – je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí (nevařit), posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
  • Poznámka: Je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě apod. a určitě tím překvapíte.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: