Řízky v zakysané smetaně

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) vrchovatá
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 200 g
    • olej
    • 500
      g maso na řízky vepřové, drůbeží, králičí

Postup přípravy receptu

  • Z masa nakrájíme plátky, které po stranách nařízneme. Naklepeme, ale nesolíme.
  • V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky. Necháme v chladu odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2–3 dny.
  • Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme – snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
  • Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: