Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek instantní káva silná, vařená
    • 200
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
  • Dále
    • jahody
    • 1
      balíček mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  • Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme šlehačku, prošlehneme, vsypeme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem. Pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami. Necháme mezi nimi mezery na ozdobení krémem. Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému.
  • Šlehačku můžete použít v prášku, výborně drží tvar. Je už lehce sladká, takže není nutné přidávat vanilkové cukry do zakysaných smetan.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: