Špagety carbonara I.

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 400
      g špagety kvalitní
    • 200
      g anglická slanina
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g parmazán

Postup přípravy receptu

  • Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
  • Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno nakrájenou slaninu a rozmáčknutý česnek plochou nože. Slaninu necháme na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
  • Pánev udržujeme na malém plameni. Vyndáme uvařené těstoviny a přidáme je na pánev. Vodu, ve které se špagety vařily, si ponecháme!
  • Žloutky prošleháme v misce s většinou sýra a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z plotny a přilijeme k nim smetanovou směs.
  • Špagety promícháváme dvěma vidličkami, aby se rovznoměrně obalily směsí. Pak přidáme pár lžic vody z těstovin, omáčka musí být vláčná a hladká.
  • Naservírované špagety opepříme a posypeme zbylým parmazánem.
  • Dobrou chuť. :)
Zařazení: Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: