Špagety Carbonara – snadno

3.57

hodnoceno: 23
Příprava: 30 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 1
      balíček špagety
    • 1
      ks smetana
    • 250
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  • Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž orestujeme do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Do misky vylijeme smetanu a rozšleháme ji s žloutkem. Oheň pod slaninou ztlumíme a jakmile je česnek dozlatova orestavaný, přilijeme smetanu se žloutkem a pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. Pepříme, dokud nemá omáčka pěkně pepřovou barvu.
  • Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Po slití do špaget vmícháme vzniklou omáčku.
  • Podáváme na talíři ozdobené křupavou slaninou, co jsme si na začátku nechali stranou. Pro dochucení dle zvyku můžeme použít parmezán, sojovou omáčku, nebo si vychutnat špagety jak jsou.
Zařazení: Těstoviny Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: