Staročeská vepřová kýta

3

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      kg vepřová kýta nebo plec vcelku
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

  • Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
  • Podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: