Švédská roštěnka

2.5

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g cibule
    • 100
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 5
      ks roštěná
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 30
      g sardelová pasta nebo sardelových řezů
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

  • Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou rovněž osmahneme. Podlijeme vodou nebo vývarem a pozvolna dusíme doměkka. Krátce před dohotovením zalijeme zakysanou smetanou a prohřejeme.
  • Do přecezené omáčky přidáme na plátky nakrájené okurky. Podáváme s opékanými brambory.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: