Švédský sypaný koláč

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 16
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 270
      g polohrubá mouka
    • 150
      g dětská krupice
    • 220
      g cukr krupice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      ks jablka šťavnatá
    • 350
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      ml mléko
    • 150
      g máslo
    • 50
      g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  • 1. Plech vyložíme pečícím papírem. Mouku a krupičku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Polovinu sypké směsi nasypeme na plech.
  • 2. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Tvaroh v misce vyšleháme s vejci a vynilkovým cukrem a zředíme mlékem.
  • 3. Jablka rozložíme na moučnou směs, posypeme brusinkami, skořicí a zalijeme tvarohovou hmotou. Na ni nasypeme zbylou směs a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Můžeme podávat ještě vlažné.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: