Terrine Campagnarde

3.22

hodnoceno: 9
Příprava: 90 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 300
      g mleté maso - vepřové
    • 2
      ks šalotka
    • 300
      g mleté maso - telecí nebo hovězí
    • 20
      plátek uzená slanina
    • 600
      g kuřecí maso nebo krůtí
    • 30
      ml brandy

Postup přípravy receptu

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandované brusinky, borůvky nebo švestky). Vše dobře promíchejte a nádivku nechte odležet.
  • Místo sušeného ovoce lze použít i pistáciové ořechy, olivy nebo kapary.
  • Krůtí nebo kuřecí maso nakrájejte na plátky, jemně posolte a popepřete.
  • Formu na paštiku nebo dort vyložte několika plátky slaniny.
  • Vložte třetinu nádivky, překryjte polovinou krůtích řízků, třetinou nádivky, pak opět maso a poslední třetina nádivky.
  • Povrch nádivky pokryjte plátky slaniny a zalijte brandy. Povrch můžete ozdobit větvičkou bazalky nebo vinným listem.
  • Pečte 1 hodinu při 200 °C.
  • Podávejte teplé s bramborem, jako teplý předkrm s bílým pečivem nebo studené se zeleninovým salátem a chlebem.
  • Nářez lze použít i jako základ studené mísy.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: