Tradiční belgické vafle

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • 175
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml mléko
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  • V míse smícháme suché přísady.
  • Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
  • K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme, dokud není těsto hladké.
  • Přidáme ušlehané bílky.
  • Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5–7 minut.
  • Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.
Zařazení: Vafle

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: