Valašský kapušník

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,5
      kg brambory
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      ks bílé zelí
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

  • Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem, pepřem a lžící sádla (oleje).
  • Než zelí změkne, připravíme si těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme z nich vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vše promícháme.
  • V kastrolku svaříme mléko, bramborové těsto jím spaříme a směs opět důkladně promísíme.
  • Do pekáčku vytřeného lžící sádla nalijeme polovinu těsta a přidáme uvařené ochucené zelí. Vrstvu náplně zakryjeme druhou polovinou bramborového těsta, povrch urovnáme a vložíme vše do trouby vyhřáté na 190 °C.
  • Pečeme asi 40–50 minut dozlatova.
Zařazení: Zelenina Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: