Vepřová roláda Budapešť

2

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      ks vejce 1–2
    • 100
      g slanina
    • 75
      g šlehačka
    • petrželka
    • paprika
    • 250
      g mleté maso telecí, vepřové
    • 50
      g veka
    • 750
      g vepřová pečeně
    • 150
      g paprikové lusky

Postup přípravy receptu

  • Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve šlehačce rozmočené žemle připravíme náplň, do které přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyčištěné paprikové lusky.
  • Touto směsí potřeme připravený plát, zarolujeme, převážeme a pečeme na rozsekaných kostech doměkka. Z přecezeného výpeku připravíme přírodní šťávu a porce masa šťávou podléváme.
  • Vhodnou přílohou je jemný knedlík. Jako doplněk jsou výborná pečená jablka s kyselými višněmi, cukrem a skořicí.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: