Vepřová roláda s nádivkou

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 90 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      lžíce sádlo
    • 4
      ks vejce
    • majoránka
    • 10
      ks rohlík
    • pažitka
    • jarní cibulka
    • 1
      kg vepřová kýta
    • pepř celý
    • 0,3
      l mléko polotučné
    • 400
      g gothaj

Postup přípravy receptu

  • Začneme nádivkou. V míse smícháme: rohlíky na malé kostky, vlažné mléko, nadrobno nakrájený salám Gothaj, vajíčka, pažitku (nejlépe čerstvou), jarní cibulku, majoránku, sůl a pepř.
  • Roláda: Kýtu v celku prokrojíme tak, aby po rozložení vznikl velký plát masa. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Naplníme nádivkou a zabalíme.
  • Pečeme na 170 °C cca 1,5 hodiny.
  • Případně pokud děláme jen samotnou nádivku 75 minut také na 170 °C.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: