Vepřový jazyk na cibuli

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
  • Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Zařazení: Maso

Podobné recepty

Použité suroviny: Cibule Máslo Sůl Vepřový jazyk

Doporučujeme

Další doporučené recepty: