Vídeňská bábovka

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 140
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • rozinky
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • citronová kůra
    • mandle - loupané sekané
    • 140
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme se sněhem lehce do těsta. Nakonec přidáme omyté rozinky a rozsekané a opražené mandle. Nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, aby bábovka mohla nabývat a později teplotu zvýšíme. Celkem pečeme asi 3/4 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: