Žampionové lívance

2.71

hodnoceno: 17
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká, nebo pórek
    • 250
      ml voda
    • rostlinný olej
    • 3
      ks žampiony
    • 250
      g hraška

Postup přípravy receptu

  • Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách.
  • Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
  • Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
  • Hříbeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky.
  • Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.
  • Poznámka: Při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka jakoukoli mraženou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: