Katův šleh
- cibuli a okurky nakrájíme na kostičky - maso nakrájíme na nudličky - maso osmahneme na tuku - přidáme cibuli - podlijeme vodou nebo... více o Katův šleh
- cibuli a okurky nakrájíme na kostičky - maso nakrájíme na nudličky - maso osmahneme na tuku - přidáme cibuli - podlijeme vodou nebo... více o Katův šleh
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na... více o Kotlety zapečené v bramborech
Pečený bůček potřeme paprikou, česnekem a grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme do ledničky.... více o Bučánek
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.... více o Vepřové závitky v římském hrnci
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na... více o Znojemské vepřové plátky
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme... více o Křupavý bůček
Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe... více o Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Potom jazyky vyndáme a necháme... více o Luxusní vepřový jazýček s domácím knedlíčkem
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme proužky barevných paprik,... více o Kotlety starého kováře
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5... více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli přidáme cukr, ocet a... více o Vepřová panenka s karamelizovanou cibulkou
- kotlety naklepat - osolit, opepřit - cibule na kolečka - brambory oloupat a nakrájet na plátky - pekáč vymazat - na dno brambory - pak... více o Kovářské kotlety
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi.... více o Pestrý masový kastrůlek
Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším... více o Kotlety s masoxem
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do... více o Holandské řízky
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.... více o Hospodský vepřový guláš
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. Naplníme nakrájeným uzeným bůčkem a... více o Bůček dva v jednom
Nakrájejte a připravte si všechny ingredience. Vymažte si mísu olejem a skládejte na sebe rovnoměrně všechny ingredience. Každou vrstvu... více o Krkovice na šlehačce
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu... více o Opilé krkovičky
- kotlety naklepeme - smícháme vejce, solamyl, kečup, česnek, majoránku, pepř a kari - kotlety do směsi namočíme necháme uležet 24 hodin -... více o Kotlety po čínsku
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou... více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem, zasypeme bazalkou,... více o Pečená krkovice v česnekové krustě
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze jazyky vyndáme a necháme... více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru... více o Guláš bez míchání
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou. Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli... více o Vepřová panenka na cibuli s omáčkou
Vepřové maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zakápneme chilli. Na pánvi povolíme máslo, přidáme bujón a orestujeme nakrájená cherry... více o Vepřové medailonky s cherry rajčaty
Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny.... více o Pečená vepřová kolena na jablkách a medu
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a... více o Maso s čalamádou
Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším... více o Ruský guláš
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a... více o Nakládaný bůček pivního experta
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým... více o Zbojnické kolínko
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položíme na plech a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů. Občas otočíme. Až se... více o Jarní steaky
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy a na... více o Alfrédovy panenky
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze... více o Vepřové na hruškách
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou... více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,... více o Sicilská směs
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,... více o Vepřové plátky v listovém těstě
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso... více o Vepřová kýta Ježibaba
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory... více o Bělehradský řízek
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na... více o Gulášová krkovička
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme... více o Dodinčin hrnek
Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixérem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky... více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme... více o Židovina
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet. Těstíčko: z piva, hladké mouky a... více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Smícháme všechny ingredience a naklepané maso do směsi na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu... více o Maso v jogurtu
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.... více o Jednoduchý segedín
Maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečicí papír, který zabalíme do tvaru měšce a svážeme... více o Starostův měšec
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme... více o Lahůdková sekaná
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili,... více o Pikantní gyros v housce
Žádné recepty nebyly nalezeny