Argentina-pancetta po toskánsku

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,2
      kg brambory
    • 2
      dl olivový olej extra virgin
    • 1
      ks česnek
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg hovězí maso vysoký roštěnec – z argentinského býka, nebo česká roštěná
    • 1
      svazek rozmarýn
    • 1,2
      kg fazolové lusky čerstvé, zelené
    • 30
      g pancetta

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly).
  • Roštěnou nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a necháme odležet při pokojové teplotě cca 30 minut (nenakládáme). Na rozpálenou pánev vhodíme oloupaný a natrhaný česnek, přidáme půl lžíce olivového oleje a restujeme. Po dvou minutách vložíme zelené fazolky a za občasného prohození restujeme. Když mají fazolky lehce zlatavou barvu, podlijeme 1 dl bílého vína, aby změkly a necháme víno odpařit. Poté ještě dvě minuty restujeme na malém plamenu.
  • Rozehřejeme si grilovací pánev a vložíme roštěnou. Na jedné straně grilujeme 2 minuty (neotáčíme a nekoukáme se pod maso), poté maso otočíme a ogrilovanou stranu posypeme hrubozrnnou solí, drceným pepřem a necháme 1 minutu grilovat druhou stranu. Maso vyjmeme a vložíme odpočinout na talíř, aby pustilo šťávu a tuk. Do pekáče vložíme odstáté brambory, které před přípravou uvaříme. Osolíme a opepříme, vhodíme větvičky rozmarýnu, podélně nakrájený česnek a natrhanou pancettu. Dáme na 10 minut do trouby.
  • Maso vložíme na pekáč a necháme dvě minuty v troubě dopéct (medium rare). Fazolky dáme do snopů, obalíme pancettou a dogrilujeme na výpeku masa na pánvi. Na talířek, kde stálo maso, přidáme olivový olej a citronovou šťávu. Podáváme, maso polijeme šťávou.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: