Babiččina koprová omáčka

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      svazek kopr 1 menší sklenice
    • hovězí maso z polévky (nebo vejce natvrdo)
    • 4
      lžíce olej
    • 0,5
      l studená voda
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Zalijeme vodou a rozmícháme. Zahříváme za stálého míchání, až vznikne hladká kaše. Přidáme šlehačku, sůl, cukr a případně mléko. Na závěr dosypeme zbylou část kopru.
  • Do omáčky můžeme vložit hovězí maso z polévky nebo vejce natvrdo na prohřátí.
  • Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: