Bramboráčky s masovou směsí

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na masovou směs
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • voda Nebo drůbeží vývar
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks paprika Zelená nebo červená
    • pekingské zelí Cca 3 listy
    • 2
      lžíce kečup
  • Na bramboráky
    • brambory
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce bylinky Sušený libeček a petržel
    • drcený kmín
    • mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si nakrájíme zeleninu.

    RADA: Masová směs

  • Rozehřejeme si pánev a na ní zprudka osmažíme maso. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Nakonec zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme ještě společně vařit.
  • Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.

    RADA: Bramboráky

  • Bramboráky osmažíme a podáváme se směsí. Dobré jsou i posypané sýrem.
Zařazení: Drůbeží Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: