Citrónová omáčka

3

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 0,5
      šálek voda
    • 40
      g hladká mouka
    • petržel
    • moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 0,1
      l bílé víno
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

  • Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem. Dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáváním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
  • Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest apod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: